(0180) 417 106 info@autoschadevdberg.nl

Spuiterij en lakkleuren

 

Naast vakkundig schadeherstel spuiten wij al bijna 25 jaar professioneel auto’s. We hebben spuitapparatuur en lakken waarmee we voldoen aan de strenge milieu- en kwaliteitseisen. We gebruiken alleen de producten van marktleider Standox. Standox heeft de erkenning en het vertrouwen van meer dan 50 automerken.

Naast de kwaliteit van de lakken van Standox is ook de juiste toepassing bepalend voor het beste resultaat. Alleen bedrijven die aan de kwaliteitseisen van Standox voldoen en deskundigheid in huis hebben mogen gebruik maken van het Color for Life programma.

Lakgarantie met Color for Life

Autoschadeherstelbedrijf J.P. van den Berg is een gecertificeerd Standox bedrijf en mag daarom het Color for Life programma aanbieden met een levenslange garantie* op het spuitwerk. Met het Color for Life programma van Standox heb je daarnaast recht op een gratis jaarlijkse lakcontrole en een leenauto.

Spuitproces in beeld

In de foto  zie je het spuitproces van een motorkap. Van links naar rechts:

  1. kaal geschuurd
  2. plamuur
  3. primer
  4. grondverf
  5. kleurlak (basis lak)
  6. blanke lak
Spuitproces in beeld

Classic Color Partner

Autokleuren veranderen continu. Maar wij begrijpen dat je je klassieke auto in haar originele lak wilt zien. Classic Color Documentatie van Standox biedt jou als liefhebber niet alleen de kans om te bekijken hoe je klassieke auto er ongeveer uit zou hebben gezien met de originele lak, maar je krijgt ook inzicht in welke andere kleuren destijds beschikbaar waren. Een exacte weergave is moeilijk vanwege bijvoorbeeld weersinvloeden door de jaren heen. Desondanks kan de kleur goed nagebootst worden door gebruik te maken van kleurentools zoals de Genius-fotospectrometer.

De huidige laksystemen zijn veel beter bestand tegen inwerking van licht en hoeven ze niet regelmatig te worden gepoetst. Tot in de jaren 70 werd er gewerkt met lood- en cadmiumhoudende kleurpigmenten. Deze pigmenten bevatten zware metalen en mogen niet meer worden verwerkt. Daarnaast, is de chemische samenstelling van de destijds gebruikelijke loodpigmenten “chroomgeel” en “molybdeenoranje” niet bestand tegen zure regen. Als gevolg daarvan verandert de lak in de loop der jaren op het eerste gezicht ongemerkt en heeft de originele lak vaak niet veel meer gemeen met de oorspronkelijke kleur.

Tegenwoordig wordt voor spuitwerk uitsluitend nog gebruik gemaakt van moderne laksystemen op waterbasis zoals Standoblue van Standox. Deze voldoet ook aan de Europese milieuvoorschriften. Deze laksystemen zijn aanzienlijk kleurbestendiger dan de oorspronkelijke recepturen.

Voor een perfecte reproductie van de originele kleur maken wij gebruik van een kleurmeter. Hiermee kan de kleursamenstelling ook met moderne recepturen perfect worden vastgesteld. Bij een restauratie met moderne lak hoeven de auto’s  niet aan authenticiteit in te boeten.

Advies

Wil je advies? Kom gerust langs voor een bak koffie en we bekijken en bespreken de mogelijkheden.

Lakinspectie

Natuurlijk willen wij ook dat (klassieke) auto’s in goede conditie blijven. Daarom bieden we lakinspectie aan, ook wanneer er geen directe behoefte is aan reparaties of herstelwerkzaamheden.

Wij kijken uit naar je bezoek!

Neem contact op voor meer informatie.

 

* Deze is gelijk aan de economische levensduur van 10 jaar van een voertuig.

 

Kleurenwaaiers