(0180) 417 106 info@autoschadevdberg.nl

Schade en verzekering

 

Heb je schade dan helpen wij je om de schade snel af te wikkelen en de auto goed te repareren. Ook kunnen we de contacten met de verzekeraar, tussenpersoon of schadeadviseur voor je regelen.

Wij kunnen de aangifte van de schade, de afwikkeling met de schade-expert en met de verzekering voor je uit handen nemen. Zelf zorg je voor het Europees schadeformulier en neem je de groene kaart en het kentekenbewijs deel 1 en 2 (of kentekencard) mee voor het schaderapport. Tegenwoordig gebeurt schadevaststelling door de expert veelal op afstand op basis van foto’s en informatie van het schadeherstelbedrijf. Dit hangt af van de hoogte van het schadebedrag.

Soorten schade

Soms is de schade helaas zelf veroorzaakt en betaal je zelf de reparatiekosten of je claimt deze zelf veroorzaakte schade op je allriskverzekering. Of je schade is verhaalbaar. Soms is het nodig om een beroep te doen op het Waarborgfonds. 

Bij schade heb je de volgende mogelijkheden:

Verhaalbare schade

Als de schade door een ander is ontstaan (verhaalbaar), dan mag je in de meeste gevallen zelf bepalen bij  wie je de schade laat herstellen. Zonder gevolgen voor het standaard afgesproken eigen risico. Het is jouw auto, dus jij bepaalt waar je deze laat repareren en waar je advies inwint over hoe dit het beste kan. En daarmee helpen we je graag. Controleer wel altijd voor de zekerheid de voorwaarden van je verzekering.

Schade die voor je eigen rekening komt – zelf betalen

Wanneer je de schade niet kunt of wilt claimen op je verzekering of een tegenpartij dan helpen wij je natuurlijk graag. In dat geval laat je je schade door ons herstellen met de garantie dat het goed gebeurd.

Schade voor eigen rekening – claimen op allriskverzekering

Als jij de veroorzaker van de schade bent, je bent bijvoorbeeld tegen een paaltje gereden, of iemand heeft een schade veroorzaakt aan je auto op bijvoorbeeld een parkeerplaats en is weggereden, dan kan je deze claimen op je allriskverzekering.

Houd er rekening mee dat sommige verzekeringen ook dan samenwerken met gecontracteerde bedrijven. Dit is afhankelijk van de polis die je hebt afgesloten. Deze gecontracteerde bedrijven zijn voor de verzekeraar het voordeligst door de afspraken die zij hebben gemaakt over de herstelmethode en de te gebruiken onderdelen. Het moet namelijk zo goedkoop mogelijk en dit gaat nogal eens ten koste van de kwaliteit en de service. Autoschadeherstelbedrijf J.P. van den Berg doet geen concessies op kwaliteit van schadeherstel.

Onze tip: Kies bij een autoverzekering niet direct voor de goedkoopste aanbieding, maar let ook op de voorwaarden zoals vrije keuze autoschadeherstelbedrijf. Kies voor een verzekering zonder verplichtingen, want dan kun je zelf beslissen waar je je auto laat herstellen. Dit kost meestal maar een paar euro premie extra per maand. Laat je goed informeren door de verzekeraar of tussenpersoon.

Neem contact op voor meer informatie.

 Waarborgfonds

Het komt geregeld voor dat onze klanten geconfronteerd worden met een autoschade waarbij geen aanspraak gemaakt kan worden op schadevergoeding via een tegenpartij of via de verzekering. Naar aanleiding van dit soort schadegevallen is het Waarborgfonds ontstaan.

Het fonds komt in vijf gevallen in actie bij schade in het verkeer in Nederland, op voorwaarde dat de aansprakelijkheid van de veroorzaker vaststaat:

  • als niet bekend is wie de schade heeft veroorzaakt
  • als het schadeveroorzakende motorrijtuig niet verzekerd is
  • als het schadeveroorzakende motorrijtuig gestolen is en de bestuurder van de diefstal weet
  • als de verzekeringsmaatschappij insolvent is
  • als de bezitter/houder wegens gemoedsbezwaren een vrijstelling van de verzekeringsplicht heeft

Als de veroorzaker bekend is, wordt de betaalde schade op deze persoon verhaald.

Als je aanspraak wil maken op een vergoeding door het Waarborgfonds, moet je aan de volgende eisen voldoen:

  • schade hebben aan een voertuig, fiets, huis, tuin of letselschade
  • de schade is aantoonbaar veroorzaakt door een motorvoertuig (aanhanger)
  • de schade is ontstaan in Nederland
  • je moet binnen 14 dagen na het ontstaan van de schade, aangifte bij de politie hebben gedaan.

Voldoe je niet aan bovenstaande voorwaarden, dan kan je geen claim indienen bij het Waarborgfonds.