(0180) 417 106 info@autoschadevdberg.nl

Oldtimer projecten

 

Restauratie van oldtimers is een vak apart. Je moet passie voor klassiekers hebben en oog voor de schoonheid van de klassieker die je toevertrouwd krijgt. Bij restauratie gaat het om het behoud van die schoonheid.

Die passie zit in ons bloed. Wij hebben ervaren vakspecialisten klaar staan die enthousiast worden van mooie projecten. Dat kunnen natuurlijk ook deelprojecten zijn waarbij je zelf al voorwerk of (gedeeltelijke) restauratie hebt gedaan. Wij begrijpen dat je zelf ook graag aan een project werkt.

Je kiest bij ons voor:

Kwaliteit en zekerheid

Ervaring en scholing

Complete restauraties of deelrestauraties

Reviseren van technische onderdelen

Bekleding en herstel interieur

Beschikking over oorspronkelijke lakrecepten

In overleg kunnen we:

– een inschatting maken van de situatie
– een meting van de kleurtint
– elke benodigde stap toelichten
– advies geven over een efficiënte uitvoering
– na restauratie de taxateur ontvangen voor je oldtimerverzekering

Wist je ook dat wij behalve oldtimers ook youngtimers restaureren? We werken dan op dezelfde manier. De afgelopen jaren hebben wij meerdere klassieke auto’s en youngtimers een nieuw leven gegeven. Wij zijn hier net zo gelukkig mee als de trotse eigenaars.

Lak op klassiekers

“Kan ik mijn klassieker nog laten voorzien van de originele lak?” Autoschadebedrijven en autofabrikanten worden regelmatig geconfronteerd met deze vraag van bezorgde eigenaren van klassieke auto’s.

Verouderde laksystemen zijn verboden vanwege de milieuwetgeving. Gelukkig zijn de huidige laksystemen veel beter bestand tegen inwerking van licht en hoeven ze niet, zoals bij nitrolak, regelmatig te worden gepoetst.

Tot in de jaren 70 werd er gewerkt met lood- en cadmiumhoudende kleurpigmenten. Deze pigmenten bevatten zware metalen en mogen niet meer worden verwerkt. Daarnaast, is de chemische samenstelling van de destijds gebruikelijke loodpigmenten “chroomgeel” en “molybdeenoranje” niet bestand tegen zure regen. Als gevolg daarvan verandert de lak in de loop der jaren op het eerste gezicht ongemerkt en heeft de originele lak vaak niet veel meer gemeen met de oorspronkelijke kleur.

Tegenwoordig wordt voor spuitwerk uitsluitend nog gebruik gemaakt van moderne laksystemen op waterbasis zoals Standoblue, die voldoet aan de Europese milieuvoorschriften. Deze zijn aanzienlijk kleurbestendiger dan de oorspronkelijke recepturen. Voor een perfecte reproductie van de originele kleur maakt wij gebruik van een kleurmeter. Hiermee kan de kleursamenstelling ook met moderne recepturen perfect worden vastgesteld.

Bij een restauratie met moderne lak hoeven de auto’s  niet aan authenticiteit in te boeten. Uitsluitend auto’s die cultuurhistorisch van bijzondere waarde zijn, mogen worden hersteld met originele lak – als deze überhaupt nog leverbaar is.

Lakinspectie

Wij bieden lakinspectie aan, ook wanneer er geen directe behoefte is aan reparaties.

Wij kijken uit naar je bezoek, samen met je droom-auto!